lauantai 10. joulukuuta 2016

Luukku 11: Tavoitteet vuodelle 2017


Tämä nyt on tällainen loppuvuoden vakio, jota tuskin tarvitsee sen suuremmin selitellä. Selkeyden ylläpitämiseksi jaan tavoitteet kahteen kategoriaan: Hevosten pään menoksi suunniteltuihin sekä puhtaasti itseäni koskeviin. Pitäydyn kuitenkin täysin hevosteknisissä tavoitteissa, ettei eksytä sinne kuinka tavoittelen maailmanvaltiutta ja kullalla silattuja renkaita kaikkiin käyttämiini vessanpönttöihin.


Ponien päätavoitteet

Viivi
☆ Viivin kanssa pyritään lähinnä siihen, että mummeli pysyy terveenä seuraavankin vuoden. Vanhuksen väsyneitä jalkoja ja herkkää vatsaa hoidetaan siis kokemuksesta hyväksi havaituin keinoin.
☆ Viivin selkein, yksittäinen tavoite on luonnollisesti Aitotallin Agilitymestaruus. Kaksi katkeraa kakkossijaa rumentavat ikävästi mummoponin muuten sinivalkeaa ruusukerivistöä, joten kyllä sieltä pitäisi se voittokin hakea ennen täyttä eläköitymistä. Ja kun se agilitymestaruuden pinkki polkadot-ruusuke on niin pirun söötti!
☆ Talutuskeikkoja kärrytellen, reellä ja ratsain meillä on takana jo reilusti toista kymmentä. Kertaakaan ei olla vielä keikasta jouduttu kieltäytymään, ja tässä pyritään pysymään! Viivi on talutustapahtumien rautainen ammattilainen, joten meillä ei ole mitään syytä jättää tilaisuuksia käyttämättä.

PH
☆ Ennen laidunkautta pyritään saamaan jälleen laukkatyöt osaksi arkea nyt kun ponin kehonhallinta alkaa kasvukauden jäljiltä olla taas sellaisella tolalla että sellaista viitsinee kohta jo vaatia
☆ Ei jäädä vain kotiin lusmuamaan, vaan käydään ainakin pariin otteeseen näyttämässä keltaista poninpärstää oman tallin ulkopuolellakin!
☆ Edetään ajokoulutuksen kanssa sellaiseen vaiheeseen, että turvallisella ja tutulla kentällä kärryttelyn lisäksi voidaan suunnata maastoon ajelemaan
☆ Tähdätään siihen, että ensivuoden puolella PH pääsee käymään ensimmäiset kisastarttinsa. Niin suuruudenhullu en ole, että lähtisit rajaamaan lajia tai tasoa. Jos poni starttaa hyväksytysti oman tallin puomiluokan, on tavoite silloin jo saavutettu! Ja sittenhän siitä ansaitaan vähintäänkin jo mitali, jos päästäisiin näyttämään nokkaa kouluaitojen sisällä tai osallistumaan Aitotallin MiniCupiin

Luna
☆ Lunan kanssa listaan vain yhden varsin selkeän tavoitteen, sillä tuntihevosen kanssa suunnitelmia ei tietenkään voi maalailla aivan yhtä värikkäästi kuin omien elikoidensa. Niinpä Lunan kanssa pyritäänkin palaamaan koulukisojen pariin ja starttaamaan edes yksi hyväksytty HeB! Edellisistä koulukisoista kun on jo puolitoista vuotta...

 Omat tavoitteet

☆ Päästä Lunan ja Viivin ohella tasaisin väliajoin opettajan silmän alle myös PH'n kanssa. Pojan keskittymiskyky ja lihaskunto alkavat olla sitä tasoa, että tunnit eivät enää ole mikään mahdottoman kaukainen ajatus.
☆ Korjata se kirottu tuoli-istunta. Tai edes päästä hieman parempaan suuntaan sen kanssa. Ajan kanssa istunta on päässyt opettajan piiskaamisesta huolimatta lievästä jalkojen eteen valumisesta siihen, että varsinkin harjoitusravissa varpaani ovat suurin piirtein ratsun sieraimissa. 
☆ Pitää ponien liikunta monipuolisena. Ei jumahdeta siihen, että Viivin kanssa hölkkäillään tallin tietä ees taas ilman kuolaimia ja PH'n kanssa väännetään koulua kentällä, vaan pitäydytään siinä, että kukaan ei pääse kyllästymään yhtään mihinkään. Tähän asti olen onnistunut pitämään molempien kaviokkaiden liikutuksen ainakin omaan makuuni mukavan vaihtelevana siihen nähden miten kaavoihin kangistuva yleensä olen, joten asian sietäisi pysyä näin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti