sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Luukku 19: Tallijengin pikkujoulut


Eilen koko päivä kului Aitotallin estepainotteisten tuntiryhmien pikkujoulujen parissa, ja nehän ovat tietysti ansainneet oman kalenteriluukkunsa!

Ensimmäiset tonttuapulaiset ilmestyivät jo heti aamutallin jälkeen, ja Jennyn ja Hiljan kanssa ehdittiinkin saada paljon aikaan ennen muiden tuloa. Koristeltiin koko taukotupa jouluhenkiseen kuosiin, hoidettiin vesiä ulos ja talliin ja napsittiin muutamia kuvia. Tytöt myös harjailivat Viivi-rouvan samalla kun odoteltiin muita saapuvaksi. Kun väkeä alkoi olla enemmän, luotin muksut (No joo, ikähaarukkaa on sinne täysi-ikäisiin asti, mutta muksuja silti!) koristelemaan tallia havunoksin ja lähdin itse PH'n kanssa Sällin perään maastoon. Olikin suhteellisen reipas reissu, kun poni täpisi ja kyttäsi aamuenergioissaan niin että hyvä kun maanpinnalla pysyi. Tyytyväinen olen kyllä ponikakaraan silti, sillä vaikka kaikki parkkipaikalla vastaan tulleista ihmisistä monta kertaa ohitettuun tukkikasaan olivat hurjan jänniä, niin kertaakaan ei tullut sellainen olo että poni harkitsisi lapasesta lähtöä tai kuskin poistamista. Vaikka lenkki olikin hädin tuskin kahden kilometrin mittainen, ehti PH järkytellä itsensä kunnolla hikeen sen aikana. Poni saikin siis kuivatella fleecetakki niskassa hetken aikaa ennen ulos palaamista.
Kun koko porukka oli paikalla, saatiin varsinaiset pikkujoulut aloitettua. Puettiin muutama poniraukka tyylikkäisiin tonttuvermeisiin ja lähdettiin rellestämään ratsastusleikkien parissa. Itse pitäydyin kameran takana ja leikkejä ohjaamassa, mutta muut kiertelivät ponien kyydissä erilaisina kokoonpanoina. Tunnin verran kaksipäällä hömpöttelyä sekä ratsastusleikkejä (Talli palaa, Peili, Prinssi&Prinsessa) myöhemmin hevoset pääsivät eroon vermeistään, ja pikkujouluväki kasautui taukotupaan. Nyyttärieväitä upposi kymmeneen ihmiseen aika ihailtava määrä! Tallin hevosia koskevan tietokilpailun voitti Saara, ja lahjavaihdosta löytyi jokaiselle osallistujalle huolella valikoitu paketti. Itse pikkujoulujen jälkeen jäin vielä paketoimaan tallin iltakuntoon, ja olihan se kieltämättä normaalia mukavampaa koristellussa tallissa ja sievässä säässä. 

Sitten kuvitukseksi satunnaisia otoksia päivän kulusta!

Hilja ja Anna poseerasivat kameralle tonttutamineissaan että saataisiin parivaljakosta parit valokuvat muistoksi, nuo muksut kun tuppaavat humahtamaan pituutta ihan yllättäen ja ahkerasti Annalla ratsastanut ja kilpaillut Hilja alkaa olla tätä nykyä Annan kyytiin turhan pitkä. 
Sitten muutamat hämärässä tärisseet mutta silti ihan söötisti fiiliksiä kuvaavat räpsyt ratsastusleikkien alkuverryttelyistä! 

Vappu ja Mirkku Jymyllä


Helmi ja Hilja Hupulla


Ilta listii Sanen

Anniina ja Jenny Lunalla

Saara TertullaJa sitten vielä pari kuvatodistetta taukkarin joululookista!

Ja sitten tietysti vielä se lahjaosasto!


Mirkku periytti PH'n käyttöön itselleen turhaksi jääneen ratsastusloimen, että saadaan ponin pylly pysymään lämpimänä pakkasillakin! 
Lahjavaihtopaketista taas löytyivät Hiljan tyylikkään supervärikkäät lahjukset, PH'n iloisen neonkeltaiset pintelit ja Viivin pörheä uusi Polle-riimu! Viimeistään nyt kun ponien kokoelmasta löytyy kirkkaankeltainen pintelisetti, alkaa se Minion-teemaiseksi modattu satulahuopa olla ihan ehdoton. PH kun on sellainen mamin pieni Minioni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti