tiistai 13. joulukuuta 2016

Luukku14: Varustehaaveita


Jos olisin järjetön optimisti, kutsuisin tätä joululahjatoiveiden esittelyluukuksi. En kuitenkaan ole, joten niinpä tässä ihan vain puhtaasti fantasiapohjalta ihastellaan kaikkia niitä iloisen värisiä härpäkkeitä ja hilavitkuttimia joita ponini omistaisivat jos kakkaisivat minulle rahaa. Ja ehkä vähän perustellaan, että miksi mikäkin iloisen värinen turhake olisi niiin tarpeellinen. Viivi

12
3456
7

1 Vaikka Viivin valjassetti onkin asiallinen ja siisti mustine silatyynyineen, olisi joku räväkämpi väri kyllä ehdottomasti enemmän mummelin imagoa kuvastava. Mustan voisi sitten säästää siihen, kun poni on elänyt minua pidempään ja vetää arkkuani hautajaissaattuessaa. Paha ei näes kuole tappamallakaan, ja halutessaan niin viaton pieni Viivi-poni osaa olla saatanasta seuraava.
2 Siinä missä PH'n yksärihuoneessa asuva omaisuus saa viettää rauhaisaa hiljaiseloa, säilytetään Viivin satulaa, suitsia ja harjapussia tuntihevosten varustehuoneessa mummelin toimiessa silloin tällöin tuntiponien tuuraajana. Ja voin muuten kertoa, että kaviokoukut ovat sellainen maaginen asia jotka katoavat tuntihevosten pusseista savuna ilmaan. Tiedä sitten varastaako ne tallitonttu vai unohtuvatko ne lasten taskuihin, mutta pulaa niistä on aina. Ja silloin lainataan viereisestä pussista. Viivi siis ansaitsisi nykyisen simppelin violetin kaviokoukkunsa ohelle jonkun niin järkyttävän näköisen diivahirvityksen, että sokea hirvikin erottaisi sen. Olisipahan nopeampi etsiä omansa takaisin!
3&4 Viivi on niin näppärä kierimään hikitöiden jälkeen, että kuivatusloimet ratkeilevat oikealla ja vasemmalla. Nytkin mummelin kolmesta fleeceloimesta kaksi on sen verran palkeenkielillä, että niitä uskaltaa käyttää vain valvottuna (esim loppukäynneillä) tai kiinni sidottuna (esim jalkojen kylmäyksessä pesarissa) ettei poni saa jalkaansa niihin kiinni. Tyylikkään uudet koltut tulisivat siis tarpeeseen.
5 Vaikka Viivi omistaakin jo perin tyylikkäät ratsusuitset ja vielä makeammat ajosuitset, niin tallin kuningattaren elämässä ei silti ole koskaan liikaa glamouria.
6 Normaalisti sitä kuvittelisi, että kevyessä käytössä oleva shetlanninponi pärjää viidellä söötillä riimulla. Seitsemän on kuitenkin onnennumeroni ja shettisriimut niin turkasen söpöjä, joten...
7 Tätä tököttiä Viivi ottaisi vastaan vaikkapa sadan litran tonkan. Useasta kokeilemastani merkistä tämä mömmö on osoittautunut siksi sortiksi, jota tätä nykyä käytän vakituisesti sekä ponin jalkoihin ja lihasjumeihin sekä aina hieromisoperaation lopuksi omiin kroonisesti särkeviin ranteisiini.

PH


12


34


56


78


9

1&2 Olen henkilökohtaisesti aivan hulluna Eskadronin pirteisiin ja värikkäisiin Nici-mallistojen varusteisiin. Jos PH vain omistaisi normaalin satulan, löytyisi tällaisia kaapista jo vino pino. Freeformin kanssa kun vain täytyy pitäytyä padi-tyyppisissä huovissa, ei juuri auta keräillä varastoa. 
3 PH omistaa tällä hetkellä 3 riimua arkikäyttöön ja yhden siistimmän (ja osittain valkoisen, eli täten arkikäyttökelvottoman...) reissaamista varten. Olen kuitenkin niin hysteerinen vaihtamaan riimua heti ensimmäisten mutatahrojen myötä, että lisää mahtuu aina.
4 Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että harva asia näyttää yhtä hoopolta kuin vuonohevonen korvahupussa. PH joutuu kuitenkin liittymään hattupäiden joukkoon aina pidempien automatkojen ajaksi, sillä korvatulpat helpottavat tuon trailerissa hätäilyä todella näkyvästi. Leveä otsa ja pienet korvat ovat kuitenkin sellainen dilemma, johon ei aivan heti sopivaa pipoa löydy. Eskadronin korvahuput ovat kuitenkin keskivertoa leveämpiä, ja juuri tämä lime ällötys sopisi hauskasti PH'n limenvihreiden fleeceloimien kokoelmaan.
5&6 Viimeistään tässä kohtaa on varmaankin tullut jo selväksi, miten kovasti rakastan värejä. PH'n ainoat pintelit ovat Lunankin lainailemat tummat petroolinsiniset, eli minun makuuni varsin asialliset.
7 Koivistaan melko kömpelön ponikakaran kanssa suojat olisivat ihan kova juttu varsinkin sitten kun esteet tulevat vakituisemmin ohjelmaan. Ja nämä sopisivat niiin hyvin PH'n puff pad-satulahuopaan!
8 Tämä menee taas sarjaan 'Ei sitä PH'n satulassa voisi käyttää, mutta niin nätti että ihailisin hyllyssä ja lainailisin Lunalle'
9 Jäätyy se pylly nuorella ja pulskallakin kun keli menee tarpeeksi huonoksi. Ratsastusloimi on siis mielestäni ihan sallittava harrasteratsun varuste.


Yhteiset12

34

1&2 Viivi ja PH lainailevat kumpikin tallin heijastimia, mutta kunhan löydetään omat niin tahdon ehdottomasti jotakin muuta väriä kuin sitä iänikuista keltaista tai inhokkiani oranssia. Eri väriset erottaa heti omikseen, eikä ole pelkoa muiden tavaroihin sekoamisesta. Rintaremmi säätyy kätevästi sekä Viivin että PH'n käyttöön, ja PH'lla pyllyn peittävä heijastinloimi on Viiville näppärä koko selän viitta. 
3 Omaa juoksutusliinaakaan ei ole vielä siunaantunut, kun jokin muu on aina ollut ajankohtaisempaa. Tallilta löytyy kyllä liinoja lainaan, mutta oma on silti aina käytettävissä ja siellä minne sen jätit. Ja ne ihanat värit!
4 Viivin varannoista löytyy jo Eskadronin mansikan tuoksuista heppashampoota, ja tämä täydentäisi kokoelmaa. Katsos kun se säihkyväksi puunattu, karkilta tuoksuva talutusponi huijaa vanhemmat uskomaan etteivät ratsastamaan aloittavan lapsen vaatteet oikeasti haise ja tuo autoon karvoja ja kuiviketta ennen kuin on jo liian myöhäistä ja lapsi on jo ihastunut lajiin. Hähää! 


Kaikki tämän postauksen kuvat sponsoroi toveri Google, enkä siis omista mitään kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti