maanantai 10. huhtikuuta 2017

Messujen kotiinviemiset: Hevoset 2017

Ihan oma pikkuinen postaus materialle, jonka kanssa käveltiin ulos messukeskuksen ovista!


Koko vaatimaton kasa kerralla. Tämän vuoden saldoon ei kuulukaan mitään turhaa, vaan kaikki on käyttötavaraa. Noh, paitsi ehkä ne pakolliset heppanamit. 


PH'n ja Lunan yhteinen tajuttoman hieno nahkainen kummihevosriimu on Kummivuoniksien sponsorina toimivan hevostarvikeliike Hevarin lahjoittama. Jämerä, kaunis nahkariimu sopii kuin nenä päähän myös paksupäiselle vuonohevoselle jolle mitoitettujen riimujen löytäminen on yleensä työn ja tuskan takana, ja kaiverrettu laatta kruunaa kokonaisuuden. 


Seuraavaa varusteidenputsauskertaa odottelee Suitsisopen kummivuoniksille lahjoittama valjasvaahto. Kevätsiivous alkaisikin olla taas ajankohtainen, sillä luonnonvalon lisäännyttyä silmään pistää kaikki se pöly joka pimeässä on mennyt ohi silmien.
Pehmeät luonnonkuituiset pääharjat ovat Jennyn ja Hiljan lahjukset, vihreä tietenkin PH'lle ja pinkki Viiville. Kumpaakaan en ole vielä uskaltautunut käyttämään, sillä karvanvaihtoiset ponit kurakaudella ovat usein jopa pärstävärkeistään sen näköisiä, kuin olisivat juuri tonkineet kärsällään pitkin sikolättiä. Sekä tietenkin ne pakolliset jotavuotiset heppanamit! Tällä kertaa HobuLoven sijaan siirryttiin toiseen merkkiin, kun tutulta kojulta ei löytynytkään Kasperin hienostuneen maun vaatimaa banaanivaihtoehtoa.


Valtavan kokoinen korvahuppu Horzen alennuskorista. PH on jo pitkään kaivannut kuljetusmatkoille omaa korvahuppua korvatulppien pidikkeeksi, mutta kaikki tallilta ennestään löytyneet mallit ovat olleet sille järjestään aivan liian pieniä. Tämä yksilö oli kokoa pöytäliina, joten lähti mukaan parilla lantilla. Lippukin sopii vuonohevoselle!


Sitten se oma suosikki, eli Playsson.netin sponsoroimat pirtsakan väriset T-stablen grippiohjat! Näitä lähtikin huipputarjouksella kummivuoniksille mukaan melkoinen nippu, ja nyt leijonanosa kummihevostoiminnassa mukana olevista vuonohevosista pääsee edustamaan kummitapaamisissa iloisissa teemaväreissä. Ja värivaihtoehtojahan löytyy enemmän kuin sateenkaaresta, ja kootkin kulkevat pikkuponimallista täysimittaisiin saakka.
Ratsain en ole näitä vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta lukot tuntuvat jämeriltä ja napakoilta ja materiaali on ihanan kevyttä. Ja ovathan ne nyt tajuttoman hauskan näköiset! Nyt erottavat lapsetkin sen oman kummihevosen muista keltaisista poneista, kun varustus on tiettyä sävyä. Usein riimulla ratsastelevalle ja samoja suitsia ratsastuksessa ja ajossa käyttävälle pikalukot ovat myös huippukäytännöllinen keksintö ohjanperiin.


Tällainen otus odotti tarhassa, kun keräsin kamppeet syliin ja lähdin kamera kourassa sovittelemaan.


"Sovita keskenäs."


"Mami ei."

Kyllä se sieltä sitten huokaisten kömpi ylös kameran nähdessään. Sillä kyllähän jokainen blogiponi tietää, että kiltisti poseeraamisesta hyötyy herkkuja.

Sitten seuraava setti niskaan ja menoksi!Kyllä tällaisen tyylitietoisen voinapin kyytiin kehtaisi ottaa kummilapsia kyydittäväksi. Vielä joku päivä tämäkin juniori on sellaiseen hommaan valmis paketti. Nyt ei ainakaan jää varusteista kiinni!

Sitten vielä pakollinen loppukevennys: PH esittelemässä uutta, täysin oikein mitoitettua korvahuppuaan.
Leveys meinaa tässäkin valtavassa virityksessä jäädä hilkulle, mutta korvatilaa ainakin on muulin mentävissä määrin! Noh, siellä trailerin sisällä ei onneksi ponipojan pitkäkorvaisuudelle naura kukaan muu kuin korkeintaan vieressä reissaava hevoskaveri.

Valtavat kiitokset Playsson.netille, Hevarille sekä Suitsisopelle! Näillä naamoilla jatketaan kummihevostoiminnan täyteiseen kevääseen.

2 kommenttia:

 1. Oijoi miten on komea riimu PHlla nyt! Nuo ohjat näyttää kanssa nikn hauskoilta, että täytynee varmaan itsekkin harkita niiden hankkimista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PH kiittää!
   Ehdottomasti suosittelen, kauniit ja käytännölliset!

   Poista