PHnimi ♔ Steinskogens Ljos
kutsumanimi ♔ Pikku-Hirvi, PH, Pölvästi, Lehmä, Läskipää, Hormonijyrä
rotu ♔ Norjanvuonohevonen
sukupuoli ♔ ori
syntynyt ♔ 18.6.2012
väri ♔ ruunihallakko
säkäkorkeus ♔ n.145cm
i. Ljosprins ♔ e.Levisens Luna ♔ ei. Tor Halsnæs
omistaja ♔ Nelli Helin & Janette Sinkkonen
PH Sukupostissa

PH on hyväntahtoinen mutta auttamattoman hidasälyinen nuori vuonohevonen, jonka kanssa pitkän tähtäimen tavoitteena ovat valjakkoajon kisakentät. Tällä hetkellä nuorukainen opettelee vielä perusasioita sekä ajamisen, ratsastamisen että yleisen olemisen muodossa mutta tulevaisuuden toiveissa pojasta on mukava ja mutkaton monitoimiponi. 

Pikku-Hirvi nimen PH sai heti synnyttyään varsin valtavaksi ja romuluiseksi varsanroikaleeksi, mutta tätä nykyä yleisempi kutsumanimitys tälle vasemman jalan saappaalle tuppaa olemaan Lehmä. PH on hidas, hömelö ja kömpelö, juuri se hevonen jonka toisesta korvasta valo paistaa kun toiseen osoittaa taskulampulla. Mukava tolvana kaikenkaikkiaan, vaikka aina välillä nuoruuden kokemattomuus ja tietoisuus omasta hurrrjasta miehisyydestä aiheuttaakin omistajalle päänsärkyä.

Ensivaikutelmani PH'sta oli suorastaan surkea. Siihen aikaan juuri kaksivuotiaaksi kääntynyt pörröinen ponipirulainen joka varasti vesikanisterit, avasi korkit ja heittäytyi makuulle pihaton vesien täyttöön käytetyn pulkan pohjalle. Mystisesti viharakkaussuhde jossa ihminen vihasi ja poni rakasti muuttui kuitenkin jossain hermoromahduksen keskellä päälaelleen, ja tätä nykyä keltainen karvakasa on siirtynyt hoitohevosen pestistä ihan omaksi kiusankappaleeksi. Mielipiteen muutoksen syynä oli suurilta osin se, että otin ja rakastuin palavasti PH'n molempiin vanhempiin - Ljosprinsiin jonka selässä ja kärryillä epäluuloinen ja kauhusta kankea uudelleenaloittaja uskalsi jälleen luottavaisin mielin lajin pariin, ja Levisens Lunaan jonka kanssa yhteinen valmentautuminen ja pikkukisailu jatkuu tänäkin päivänä. Josko poika olisi jonain päivänä vanhempiensa kaltainen kultakimpale.

Toisen puolikkaan PH'sta omistaa Janette, PH'n toinen kasvattaja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti