Viivi

nimi ♥ Viivi
kutsumanimi ♥ Viivi, Viippa, Viiben, Mummeli, Virtahepo, Villiviivi
rotu ♥ shetlanninponi
sukupuoli ♥ tamma
syntynyt ♥ 3.5.1997
väri ♥ ruunivoikko
säkäkorkeus ♥ n.99cm
i. Herr Vallburg ♥ e. Kotimäen Oona ♥ ei. Ober v. Spuitjesdom
omistaja ♥ Sonja Julkunen
ylläpidossa minulla kesästä 2014 lähtien


Viivi on eläkepäiviä viettävä shetlanninponimummo jonka matkan varrelle on mahtunut ura raviponina ja PR-ponihenkilönä. Tätä nykyä mustalla huumorintajulla ja pohjattomalla mahalla varustettu vanhus harrastelee valjakkoajoa, poniagilityä, hurjapäisten pikkuratsastajien kyydittämistä ja vaihtelevia mainostempauksia. Viivi edustaa kotitalliaan tasaisin väliajoin talutustapahtumissa kuskaten lapsia vaunuilla, reellä tai ratsastaen. 

Luonteeltaan Viivi on klassinen nainen - kun mummelille sopii voi sen viedä hissillä kerrostaloon, hypyttää yli palavista esteitä ja viedä metsäkävelylle vapaana ilman narua tallustellen, mutta ponin itsensä valitsemina lakisääteisinä vapaapäivinä mistä tahansa muusta kuin herkkujen syöttelystä tai hännäntyven rapsuttelusta seuraa vain pöyristynyt mulkaisu ja kuvakulma horisonttiin katoavasta karvaisesta takapuolesta. Hienona neitinä Viivi rakastaa erityisesti linjoilleen sopimattomia makeita herkkuja kuten kuivattuja leivoksia ja hedelmäkarkkeja.

Minulle Viivi päätyi sattuman kautta, muutettuaan alunperin seuraponiksi äitini hevoselle. Molempien tullessa luokseni kesälainaan laitumille kävikin niin, että pahansisuisen ponimummelin kanssa kipinöi ja metsätiet saivat kyytiä kun oloneuvoksena ollut karvamopedi palasi kärryjen eteen täydellä teholla. Ponilla ei sitten ollut enää mitään asiaa poistua, vaan Viivi otti ja jäi tällaiseksi aikuisen ihmisen My Little Ponyksi jonka kanssa keskustellaan elämän tarkoituksesta, lihotaan ikidieetistä huolimatta ja toteutetaan kaikki huonot ideat.

Ajaen Viiviltä löytyy näppärät ja säädeltävät kolme askellajia sekä loputon raivokas työmoraali. Valjakkokisoja on takana muutaman harjoituskisan verran, aina kuitenkin hyvin tuloksin ja usein sinivalkein ruusukkein varustettuna. Myös poniagilitykilpailuissa rallivauhtia etenevä lentävä lihapulla on melkoinen ruusukehai kunhan taluttaja vain pysyy mummon vauhdissa. Ratsastaen Viivi on hyvinä päivinään vahva HeC ja re50cm, normaaleina päivinä villin lännen viimeinen rodeoratsu. Kouluratsastus pistää mummon päreet palamaan hyvin nopeasti, mutta pikkuesteitä on harrastettu parin kunnialla suoritetun ristikkoluokankin verran ja maastossa poni pötkii mielellään isompien hevosten jonon hännillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti